Rezidence a business centrum Hamburk


Rubriky

Obytné a obchodní centrum situované mezi ulice U Prazdroje a Klicperova sestává z dvou samostatných technologicky propojených budov. Jižní čtyřpatrové rezidenční budovy „Rezidence Hamburk“ a severní sedmipatrové budovy s obchodním a kancelářským využitím „Hamburk Business Center“. Pod severní budovou je umístěno i 1 podzemní podlaží parkovacích prostor pro automobily, kterých je celkem 116 (20 pro rezidenční a 96 administrativní budovu).

Rezidenční budova má trojúhelníkový půdorys a obsahuje 20 bytů dispozic 1 kk až 4 kk o podlahové ploše 34,71 až 121,74 m2.

Severní Hamburk Business Center budova na lichoběžníkovém půdorysu pohledově z ulice U Prazdroje navazuje na západněji situovaný hotel Angelo. Disponuje 358 m2 obchodních a více než 7000 m2 kancelářských ploch s odpovídajícím zázemím (elektroinstalace, EZS, ACS, EPS, CCTV, klimatizace, vzduchotechnika,…).

V prostoru mezi oběma budovami vznikne piazetta s přístupem do obchodních prostor v obou budovách.

Původním developerem projektu byla společnost UBM Bohemia, která jej představila již v květnu 2009 a s uvažovaným začátkem výstavby v 1. polovině roku 2010, tehdy ještě jako komplex pětipodlažní rezidentní a šestipodlažní obchodní budovy s celkem 12000 m2 podlahových ploch k prodeji. Přibližná cena investice na pozemku p velikosti 2938 m2 tehdy činila ca 300 miliónů korun.

Původní projekt z roku 2010

Později projekt převzala investiční skupina Expandia, která v Plzni realizovala například Avalon Business Center nebo založila kdysi velmi progresivní banku Expandia.

Fotogalerie

3.11.2018

Zdroj

  • http://www.hamburkbc.cz/
  • https://www.kdechcibydlet.cz/novinky/766/hamburk-vyroste-v-centru-plzne.html
  • https://imaterialy.dumabyt.cz/rubriky/aktuality/projekty/ubm-bohemia-postavi-v-nbsp-plzenske-lokalite-hamburk-kancelare-a-nbsp-luxusni-byty_100651.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *