Železniční zastávka Plzeň-Slovany


Rubriky

Při pátrání po podrobnostech o některých plzeňských železničních zastávkách jsem narazil na jednu zajímavost. V číselníku SŽDC SR 70 jsem pod číslem 739961 objevil železniční zastávku Plzeň-Slovany, která by se měla nacházet na kilometru 347,000 trati Plzeň-České Budějovice, což odpovídá přibližně místu na začátku Sušické ulice viz mapa.Ve skutečnosti se zde pochopitelně nic nenachází a i v seznamu je uvedena jako neaktivní, ovšem co nyní není, může v budoucnu být.

Aktualizace 3.12.2018

Podle materiálů SŽDC by stavba železniční zastávky Plzeň-Slovany měla být realizována v rámci 5. stavby projektu Přestavba a modernizace železničního uzlu Plzeň v letech 2018-2020. Po dokončení by tak v prostoru křižovatky ulic Částkova, Lobezská a Sušická měl vzniknout nový přestupní uzel autobusů MHD 29 a 30, trolejbusové linky 12, železnice do Českých Budějovic a linkového autobusu směrem do Starého Plzence.

1 komentář

  1. Radim Brejcha Reagovat

    Dobrý den,

    tato zastávka ještě nebyla otevřena a do SR 70 se dostala v přestihu. Je to pozůstatek 90 let těsně po sametové revoluci, kdy vznikla také zastávka Plzeň-Bolevec na trati č. 160 Plzeň – Žatec. V současné době jsou plány na výstavbu této zastávky a po její aktivaci, by se mohla žst. Plzeň-Koterov s osobními vlaky projíždět. Nová zastávka by měla ideální polohu vzhledem k přístupu na MHD (směr Bory nebo Košutka, popř. Letkov). Pěkný den. Brejcha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *